Hangostérkép.hu

SZTE EGYETEMI KÖNYVTÁR HANGOSTÉRKÉPE

 

1. EMELET

Az első lépcsőházból érkezve: előttünk, az aula felől korlát, jobbról fal, balról átjárás a folyosóra, illetve a látványlifthez.

Jobb oldal

Lépcsőn felérve balra 90 fokot fordulunk, majd elhagyjuk a lépcsőházat. Jobbra 90 fokot fordulunk. Előttünk az aulán átívelő függőhíd, amely beletorkollik az Általános és Társadalomtudományi Szakolvasói tér ajtajába. Átkelünk a hídon. Alacsony korlátsor mindkét oldalon.
Belépve a tágas térbe jobbra is, balra is sűrűn oszlopok, az oszlopok között asztalok ill. menetirányunkra merőlegesen szabadpolcok helyezkednek el. Az olvasói tér menetirány szerint keresztirányban kettéválik. Az innenső felén szabadpolcok megszakítás nélküli sora, túlonnan pedig asztalok sorakoznak.
Belépés után tovább előre 4- 5 lépést. Jobbra tőlünk Információs pult.
Hosszirányú közlekedés a térség középvonalában nyíló szűk ösvényen lehetséges. Ennek megtalálásának a technikája a következő: belépés után tovább egyenes-tartással előre az Információig. A pultot követve oszlopot keresünk. Mögötte nyílik meg jobbra-balra a közlekedő folyosó.
Jobbra rövid olvasói tér. Ennek a szakasznak a szerkezete, illetve a bejárása hasonló mint az alább ismertetett baloldali ágé, annyi különbséggel, hogy a közlekedő tér jobb oldalán nem polcok, hanem asztalok vannak.
Balra fordulunk 90 fokot, majd tovább egyenesen előre.
Kb. 10 lépés után jobb oldalt csigalépcső, ami felvezet a 2. emeletre. Tovább előre az olvasói téren át. Jobbról továbbra is végig asztalok, balról pedig magas polcsorok.
Az asztalokat egy idő után jobbról is felváltják a polcsorok.
Amikor véget ér a jobb oldali szekrénysor, jobbratartással ismét csigalépcsőhöz érkezünk. Tovább egyenesen, ha nem kívánunk felmenni rajta a 2. emeletre.
Az épület végébe érünk. Hétköznapokon itt is üzemel a bal oldalon egy Információs pult.
A pultsor előtt balra az aula felé fordulva tovább előre a kijáratig, ami rávezet minket a hátsó függőhídra.

Bal oldal

Lépcsőn felérve balra 90 fokot fordulunk, majd elhagyjuk a lépcsőházat. Balra 90 fokot fordulunk. A látványlift előtt, balra egy mellékág nyílik. A jobb partján haladva először a 4. számú lifthez érkezünk. Tovább. Egy raktárhelyiség ajtaja, majd az akadálymentes WC következik.
A mellékág bal partján haladva egy beugró túlsó oldali fala mentén sorrendben a következő helyiségek találhatóak: női WC, mosdókagyló, férfi WC.
Ha a főágon kívánunk menni: balra 90 fokot fordulunk. A szőnyeghatáron átlépünk. Tovább egyenes-tartással. Jobbról az aula korlátja, balról hosszú sorokban, az épület végéig számítógépek.
Javasolt a folyamatos korlátkövetés.
A korlátsor végénél balra 90 fokot fordulunk. Tőlünk jobbra, néhány lépésre Információs pult. A pult mögött balra lévő csigalépcső a 2. emelet rövid, galériaszerű szigetére visz fel. Itt kutatói fülkék vannak.
A pult mögött közvetlenül szakolvasói csoportszobák, tőlük jobbra pedig a hátsó függőhídhoz vezető ajtó található.