Hangostérkép nyitólap

Szolnoki Főiskola Könyvtár

 

Olvasóterem

A helyiség hosszanti tengelye az átjáróra merőlegesen húzódik.

Az átjárón belépve balról az információs pult folytatódik 5-6 lépés hosszan.
Ha a pult mellett tovább megyünk, a folyóirat-olvasóba érkezünk, amelyet balról-jobbról is újságos polcsor határol.
Középütt félkörívben elhelyezett fotelek állnak. Ha az Olvasótermet hosszában kívánjuk bejárni, belépés után rögtön jobbra 90 fokot kell fordulni.
Tovább előre. Egy virágállvány állhatja utunkat. Keskeny, folyosószerű közlekedőn haladunk (külső tér), amelyet balról a könyvállványok ránk merőlegesen álló hosszú sora, jobbról pedig először egy tájékoztató pult, majd számítógépes asztalok határolnak. Ez utóbbiakon foglalnak helyet az Internet-kapcsolattal ellátott gépek, ill. a sor végén lévő utolsó négy PC csak katalógusgép.
Az asztalok után a belső udvarra nyíló ajtó mellett haladunk el. Az udvar ezen része a Könyvtár dohányzásra kijelölt területe.
A helyiség végében, a sarok jobb oldalán információs pult áll, szemből a raktár ajtaja nyílik.

A bal oldalon sorakozó polcsor legelső könyvespolca előtt elhaladva jutunk át az Olvasóterem széles belső terébe. Ez a tér párhuzamosan fut a fenti közlekedővel, de középütt asztalok és székek akadályozzák a szabad áthaladást.
A belső tér bal oldalán, a fal mentén először egy munkaállomás pultjához érkezünk, majd az ablak előtt kaspók jelenthetnek akadályt, utána hat számítógép-asztal követi egymást. Az asztalokon szakdolgozat-olvasó gépek állnak.

A térség hátsó részében, szintén a fal mentén az informatikus pultja található.
A szemközti falon, a térség végében van az @TÁR ajtaja. (A szobányi helyiségben kapott helyet az akadálymentesített munkaállomás.)
Tovább jobbra. A fal előtt álló polcsor, ill. asztalok, székek mellett elhaladva átjutunk a külső térbe.