Hangos-térkép nyitólap

Országos Széchényi Könyvtár

 

5. emelet

Két egymást követő kifelé nyíló kétszárnyú üvegajtón át érkezünk az épület előterébe.
Balra tőlünk a térség végében könyvesbolt üvegportálja, előtte kis asztal fotelokkal.
A bejárattal szemben az elektronikus védelemmel ellátott beléptető kapukig rögzített szőnyeg vezet el bennünket.
A bejárattól 2 óra irányában enyhe jobbra tartással folytatva utunkat pár lépés után a Beiratkozás /Regisztráció pultjához jutunk. Az előtér jobb sarkában van a Ruhatár, amelynek pultja ránk merőleges.
A beléptető kapun átjutva érkezünk a könyvtár előcsarnokába. Széles, középütt, szemben lépcsősorban folytatódó helyiség, amelynek - a beléptető kaputól nézve - jobb és bal végében lift található. A bal oldali liftet használjuk.
A süllyesztett hívógomb bal oldalon van. A lift nyomógombjai is süllyesztettek. Funkciójuk alulról felfelé haladva: nyit, zár, 5. emelet, 6., 7., 8. emelet.
A csarnokon át keresztben szögletes oszlopsor húzódik. A térség mindkét végébe folyosó torkollik.
A jobb oldali ág torkolatában balra nyílik egy keresztfolyosó, mely a Múzeumhoz vezet. A jobb oldali ágon a jobb oldalon férfi WC ajtaja, majd a Büfé található. A Büfé utáni harmadik ajtó a Plakát és Aprónyomtatványtár olvasóterméhez vezet.
A bal oldali folyosóág jobb oldalán haladva először a Nemzeti ereklye kiállítóhelyhez érkezünk, mögötte egy nagyméretű vitrines szekrény áll, amellyel szemben a folyosó bal oldalán női WC ajtó található.