Hangos-térkép nyitólap

Néprajzi Múzeum, Budapest

 

1. emelet

Út a lifttől az állandó kiállításig:
A liftből kilépve balra indulunk a folyosón. Kb. 5 méter megtétele után előtérbe érünk, melyből balra indulva, a bal oldalon mosdók találhatók, jobbra pedig az állandó kiállítás bejárata.
A kiállítás területén a kiállítótérben is találunk mosdókat a Vásár résznél.

A kiállítás végétől út vissza az aulába:
Az állandó kiállítás terén végigérve, kilépés után a lépcsőházhoz jutunk, az aula bejárathoz képest jobb felső, vagyis észak-keleti sarkába.
Innen egyenesen előre haladva, a lefelé induló lépcsőn lemenve, a pihenőrész után jobbra fordulva, és újabb lépcsőn leérve, a földszinti aula keleti oldalába jutunk vissza.

A kiállítás végétől út a második emeleti kiállítótérig:
Az állandó kiállítás végpontjától egyenesen előre menve, majd a lépcsőházhoz érve, jobbra fordulva lépcsősort találunk felfelé, a második emeletre.
Ezen elindulva, majd a pihenőrész után jobbra tartva, 1 órára újabb lépcsőn megyünk fel, ezen felérve, majd jobbra fordulva a második emeleti kiállítótér bejáratához érünk.

Az állandó kiállítás végétől út vissza a liftig:
Utunk során valójában a földszinti aulát járjuk körül.
A kiállítótérből kilépve, a bal oldali falat követjük.
Falmélyedés után lengőajtóval indul az oldalfolyosó. Belépve jobbra kanyarodunk, majd egyenesen végigmegyünk a folyosón. Jobb oldalunkon kőkorlát és oszlopok, bal oldalunkon végig ablakok vannak.
A jobb oldali falat követve lengőajtót találunk. Jobbra fordulunk, és kimegyünk az ajtón.
Az aula hosszú oldala mentén haladunk innen tovább, egyenesen.
A bal oldali fal mentén vaskos oszlop következik, majd néhány méter után a díszterem bejáratát találjuk, balról.
A díszterem falát követve újabb oszlop és lengőajtó jön, majd addig megyünk, míg magunk előtt lengőajtót nem találunk.
Ezen belépve, jobbra 1 órára tartva, nyitott, kétszárnyú ajtóval határolt folyosószakaszra érünk. Itt a bútorzat akadályt képezhet. Bal oldali fala mentén végighaladunk.
A folyosó másik vége nyitott.
A folyosó végén elágazáshoz érünk, ahol velünk szemben a mosdót találjuk, balra, 9 órára az állandó kiállítás bejárata van, balra 11 órára tartva pedig az a folyosó nyílik, amelynek végén jobb oldalon találjuk a liftet.